Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de l
Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de la o sfecla rosie (eventual se dilueaza cu apa ca sa capete culoarea liliacului). Galbenusurile se sfarama cu furculita. Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se dau si ei pe razatoarea mare. Se fierb morcovii in apa cu sare, se racesc si se dau pe razatoare. Branza (cascavalul, in cazul meu) se da si ea pe razatoare. Se incepe montarea salatei in felul urmator: 1.Se aseaza pestele scurs de ulei, pe platou. Se presara cateva capere si zeama de lamaieSe pune o lingura buna de maioneza si se intinde peste peste. 2. Se pun cartofii rasi. Se presara cu piper, se pun cateva masline fara samburi si se stropeste cu otet balsamic. Deasupra se pune un strat de maioneza. 3. Se pun morcovii rasi si se asezoneaza cu sare, piper si otet. Se pune alt strat de maioneza. 4. Se pun galbenusurile sfaramate cu furculita si asezonate cu sare si piper.Deasupra, alt strat de maioneza. 5. Ultimul strat este de branza. Se scoate albusul din zeama de sfecla rosie, se scurge bine si se formeaza florile de liliac. Pe post de codite si frunze se folosesc cateva fire de patrunjel.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post