Salata din icre de crap

Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate. Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g icre de crap
  • o ceasca mare de ulei
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 ceapa
  • 1 gura de gris
  • masline

Mod de preparare

Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate.

Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe timp de 5 minuta, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se pun icrele intr-un castron adinc, se amesteca cu grisul bine scurs si se adauga ulei treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn. Cand uleiul s-a incorporat bine, se toaca ceapa marunt, se freaca cu sare, se spala cu apa rece si se stoarce bine, dupa care se pune peste icre.

Se adauga si zeama de la jumatate de lamaie, se mai freaca cateva minute si se aseaza icrele pe un platou. Se

orneaza cu jumatati de masline sau cu felii subtiri de lamaie si se servesc in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors