Salata de toamna cu vinete si macrou

Salata aperitiv

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 250 gr rosii cherry (galbene si rosii)
  • 4 fileuri de macrou
  • Ulei de masline
  • 1 lingurita susan negru
  • ½ cescuta alune
  • Sare de Himalaya
  • Piper mozaic
  • Patrunjel verde
  • Sos de soia light
  • 25 gr de parmezan

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie rondele, se sareaza si apoi se lasa un timp.

Se spala vinetele de excesul de sare si se curg, apoi se tamponeaza cu un servet.

Se trec vinetele prin faina si se frig in putin ulei de masline.

Se condimenteaza fileurile de macrou si se frig pe ambele parti.

Se taie rosiile cherry in jumatati.

Intr-o tigaie nonaderenta se prajesc semintele de susan.

Asezam feliile de vinete pe platou, apoi bucati de macrou, rosiile chery, iar la final, presaram patrunjel, suasn si alune tocate grosier si stropim cu de ulei de masline. Radem cu peelerul de legume fasii de parmezan deasupra.

La servire adaugam sos de soia.

Pofta buna !

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce