Salata de salau cu maioneza este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta cu peste aveti nevoie de 1 salau mare, oua, castraveti, patrunjel si mustar.
Salata de salau cu maioneza este o delicioasa reteta pe care o puteti pregati la orice masa festiva. Intr-o craticioara punem un praf de sare, putin piper si 500 ml apa, apoi punem la fiert la foc mare. Cand da in clocot, adaugam la fiert salaul curatat si spalat bine. Fierbem la foc mic aproximativ 15-20 min.
Pentru maioneza fierbem un ou 4 minute, sa fie galbenusul tare. Separam albusul de galbenus, frecam galbenusul fiert cu galbenusurile crude de la 2 oua, 2 linguri mustar si un varf de lingurita de sare. Amestecand continuu turnam uleiul picatura cu picatura, apoi adaugam sarea de lamaie. Mai amestecam putin cu ulei, pana maioneza capata consistenta dorita.
Taiem marunt 3 castraveti in otet. Curatam usturoiul si il pisam bine.
Pestele il scurgem de apa, il curatam de oase si il taiem fideluta sau cubulete, il amestecam cu maioneza, usturoiul pisat si castravetii taiati marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intr-un platou punem salata de salau cu maioneza careia ii dam forma de peste si ornam astfel solzii pestelui i-am facut din 2 castraveti in otet, iar capul pestelui din morcov. De jur imprejur am ornat cu fire de patrunjel verde.
Dupa ce este gata, salata de salau cu maioneza se lasa 30 minute la frigider. Se serveste rece.
Alte retete cu salau recomandate: