Salata de creier

Masline si sardelele se pun separat intr-un vas cu apa si se lasa sa stea asa cateva ore. Se scot apoi, maslinele se curata de samburi, iar sardelele

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier de vaca sau 2 creieri de vitel sau porc
  • 100 gr masline
  • 150 gr sardele sarate
  • 100-200 ml ulei
  • 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

Masline si sardelele se pun separat intr-un vas cu apa si se lasa sa stea asa cateva ore. Se scot apoi, maslinele se curata de samburi, iar sardelele de pielite si oase. Se pune creierul la fiert pentru 15 minute, apoi se scoate si se pune la scurs. Se dau printr-o sita toate ingredientele si se freaca cu ulei, pana cand compozitia devine o pasta omogena. Salata se serveste cu feliute de lamaie si ornata cu masline fara samburi.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Saratele Placinta de dovleac Curcan umplut

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors