Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și verdețuri crocante. Această rețetă unică oferă un echilibru perfect între dulceața fructelor caramelizate și gustul intens al gorgonzolei, fiind ideală pentru prânzuri ușoare sau cine elegante. Descoperă o explozie de arome într-o salată delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente

  • Ingrediente Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola:
  • 100 g spanac proaspăt
  • 150 g brânză gorgonzola picantă
  • 30 g miez de nucă
  • 3-4 roșii cherry
  • 1 roșie
  • 3 nectarine
  • ½ ceapă roșie
  • 40 ml ulei de măsline
  • 30 g unt
  • Verdețuri: cimbrișor și chives
  • 100 g pâine
  • Pentru dressing:
  • 40 ml ulei de măsline
  • 40 ml oțet balsamic
  • Zeamă de lămâie
  • 1 linguriță muștar

Mod de preparare

Cum se prepara Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola:

Mai întâi vom prepara crutoanele. Pentru asta, vom tăia pâinea cubulețe sau o vom rupe bucăți cu mâna, pentru o variantă mai rustică. Într-o tigaie, încingem puțin ulei de măsline și adăugăm bucățile de pâine. Punem sare după gust și prăjim pâinea până se rumenește frumos pe toate părțile.

Nectarinele se taie în sferturi și se pun într-o tigaie cu puțin unt și se prăjesc până se caramelizează ușor.

Între timp, vom tăia roșiile, ceapa și câteva fire de chives.

Pentru dressing, amestecăm toate ingredientele într-un bol.

Așezăm pe un platou toate ingredientele pregătite pentru această salată. Deasupra punem și bucăți de brânză gorgonzola, iar la sfârșit turnăm dressingul delicios.

Poftă bună!

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Parteneri