File de somon cu sos de mustar

Un file de somon la cuptor cu capere si un sos de mustar e ideal pentru o cina romantica. Noi i-am pus langa un sparanghel, dar merge foarte bine si cu cartofi.

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • File de somon – 2 buc
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Miere – 1 lingura
  • Iaurt grecesc – 200 g
  • Unt – 30 g
  • Capere – 3 lingurite
  • Mustar Dijon Kamis – 2 linguri
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Lamaie – 1 buc
  • Condimente pentru peste Kamis
  • Marar Kamis – 1 lingura
  • Sare de mare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Piper mozaic Kamis – dupa gust

Mod de preparare

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea;

Se stropeste pestele cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper;

Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos;

Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe deasupra pestelui;

Se pun capere deasupra;

Untul se taie in 2 si se pune cate un cubulet pe fiecare file;

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min, pana se gateste complet;

Se pun 2 linguri de mustar Dijon si o lingura de de mustar frantuzesc;

Se adauga iaurtul grecesc peste si mierea;

Se pune sare de mare cu plante aromatice Kamis deasupra si 1 lingura de marar uscat Kamis;

Se stoarce sucul de la alt sfert de lamaie;

Se amesteca totul;

Pestele se serveste cu garnitura de sparanghel pe grill si sos de mustar;

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce