File de somon cu cartofi

O reteta 100% naturala, 100% delicioasa! Usor de facut, alaturi de condimentele Kamis!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • File somon – 2 buc
  • Capere – 1 lingura
  • Baby morcovi – 250 g
  • Rosii cherry – 100 g
  • Ceapa verde- 4 fire
  • Rozmarin proaspat – 2 crengute
  • Rasnita condimente pentru peste Kamis – dupa gust
  • Cartofi albi – 500 g
  • Menta uscata Kamis– 1 lingurita
  • Usturoi granulat Kamis– 1 lingura
  • Parmezan ras – 100 g
  • Ulei de masline – 80 ml
  • Rasnita sare si piper Kamis- dupa gust

Mod de preparare

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate.

Intr-un

castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi.

Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu usturoi granulat,

menta uscata, sare si piper. Se amesteca si se pun in tava pe hartie de

copt. Se pune tava la cuptor la 180 grade C pentru 20 minute.

Fileul

de somon se cresteaza usor pe piele, se pune fiecare bucata pe cate o

hartie de copt, se unge cu ulei de masline si se rasnesc condimentele

pentru peste. Se presara rozmarinul proaspat tocat marunt si caperele.

In fiecare pachetel cu peste se pun apoi rosii cherry, ceapa verde si

baby morcovi. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se scoate tava din cuptor si se pun pachetelele cu peste alaturi de cartofi si se mai lasa la cuptor inca 12 minute.


Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce