Carnati de casa

Carnatii de casa condimentati bine sunt senzationali. Daca nu ai mai facut pana acum e important sa iti toci singur carnea si sa o condimentezi bine.

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Mate de porc (bine spalate) – 3-4 mate de 1 metru
  • pentru 2 kg de carne
  • Carne de porc “de lucru” (cubulete cu grasime) – 2 kg
  • Slanina afumata – 500 g
  • Boia dulce Kamis – 1 lingura
  • Boia iute Kamis – 1 lingurita
  • Condimente pentru carnati Kamis – 1 lingura
  • Usturoi granulat Kamis – 2 linguri (rase)
  • Supa de oase – 2 polonice
  • Sare
  • piper – dupa gust

Mod de preparare

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat;

Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul;

Se spala foarte bine matele de porc;

Se pune matul pe palnia de umplere a masinii de tocat, lasand un spatiu de 6-7 cm liber in varf, pentru a putea lega matul;

Se porneste aparatul punand treptat compozitie in palnia de alimentare;

Puteti forma carnati mai subtiri sau mai grosi;

Pentru a delimita fiecare carnat in parte, odata ce-ati ajuns la grosimea dorita, rotiti de 2-3 ori carnatul si continuati procesul;

Carnatii se lasa la uscat pe balcon, la frig, pe un bat, cca 48 de ore inainte de a-i prajit, pentru a va asigura ca nu se sparg.

Tipsuri:

Carnatii trebuie lasati 48h la uscat intr-o camera rece sau pe balcon inainte de a-i praji.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce