In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat fara gluten, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza formele de aluminiu cu unt si cacao. Intr-o craticioara, la foc potrivit, incalzeste smantana lichida si topeste untul inauntru.
Rupe ciocolata in bucati mici (sau tai-o pur si simplu) si adaug-o peste. Amesteca pana ce aceasta s-a topit, apoi ia de pe foc. Cu ajutorul unui mixer, bate ouale cu zaharul, esentele si cacao pudra. Adauga peste acestea amestecul de ciocolata si coaja rasa de portocala si de lamaie.
Cu ajutorul unui polonic, pune compozitie in fiecare forma de aluminiu. Niveleaza compozitia stanga-dreapta. Introdu-le in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 10 min (pana incep sa crape usor). Odata gatite, scoate-le si lasa-le putin la racit.
Intr-o tigaie, la foc potrivit, pune zaharul, smantana si crema de whiskey si amesteca usor pana ce toate se dizolva. Incorporeaza si sarea si ia de pe foc.
Folosindu-te de un mixer bate albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand acestea devin spuma, adauga zaharul si continua sa le bati pana ce vei obtine o spuma aerata, lucioasa.
Incepe montajul: pune o lingura de crema de whiskey la baza farfuriei, mini tortuletul de ciocolata deasupra, si cu ajutorul unui poche, pune bezea de jur-imprejurul sau. Coace acea bezea cu un arzator de patiserie. Deasupra adauga un scoop de inghetata de fructe de padure si presara pe alocuri coacaze rosii.
In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele.Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post