Prajitura cu ciocolata, fara gluten

In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat fara gluten, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 225 g unt
  • 118 g cacao
  • 240 g ciocolata neagra 85 %
  • 5 oua mari
  • 200 g zahar
  • 80 ml smantana de gatit (din lapte de vaca)
  • 1 lingura esenta de portocala
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 portocala (coaja rasa de la o portocala)
  • 1 lamaie (coaja rasa de la o lamaie)
  • Sos:
  • 500 ml smantana de gatit
  • 100 g zahar
  • 200 ml Bayleys crema de whiskey
  • 1/2 lingurita de sare grunjoasa de Himalaya
  • Bezea:
  • 4 albusuri de oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Aditionale:
  • 1 cutie mica de inghetata cu fructe de padure
  • 1 casoleta mica de coacaze rosii
  • visine in alcool (daca nu gasiti, am bagat eu niste fructe confiate la hidratat in alcool)
  • Extra unt si cacao pentru tapetat formele de cuptor

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza formele de aluminiu cu unt si cacao. Intr-o craticioara, la foc potrivit, incalzeste smantana lichida si topeste untul inauntru.




Rupe ciocolata in bucati mici (sau tai-o pur si simplu) si adaug-o peste. Amesteca pana ce aceasta s-a topit, apoi ia de pe foc. Cu ajutorul unui mixer, bate ouale cu zaharul, esentele si cacao pudra. Adauga peste acestea amestecul de ciocolata si coaja rasa de portocala si de lamaie.




Cu ajutorul unui polonic, pune compozitie in fiecare forma de aluminiu. Niveleaza compozitia stanga-dreapta. Introdu-le in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 10 min (pana incep sa crape usor). Odata gatite, scoate-le si lasa-le putin la racit.




Intr-o tigaie, la foc potrivit, pune zaharul, smantana si crema de whiskey si amesteca usor pana ce toate se dizolva. Incorporeaza si sarea si ia de pe foc. 




Folosindu-te de un mixer bate albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand acestea devin spuma, adauga zaharul si continua sa le bati pana ce vei obtine o spuma aerata, lucioasa.




Incepe montajul: pune o lingura de crema de whiskey la baza farfuriei, mini tortuletul de ciocolata deasupra, si cu ajutorul unui poche, pune bezea de jur-imprejurul sau. Coace acea bezea cu un arzator de patiserie. Deasupra adauga un scoop de inghetata de fructe de padure si presara pe alocuri coacaze rosii.

In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele.Pofta buna ! 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors