Cozonac fara gluten

Nu avem probleme cu glutenul, doar am incercat aceasta faina din curiozitate, iar rezultatul a fost unul neasteptat de bun; iar daca nu ma grabeam sa-l scot din cuptor, aspectul era si mai frumos iar daca cineva cu probleme vrea sa faca aceasta reteta, am cautat sa adaug si restul ingredientelor tot fara gluten.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mix faina fara gluten
  • 300 ml lapte cald de migdale
  • soia sau orez
  • 50 g smantana de cocos
  • Smantana de cocos se gaseste atunci cand deschideti o cutie cu lapte de cocos;deasupra este o smantana groasa
  • apoi apa de cocos care in amestec cu aceasta smantana rezulta laptele
  • 50 g drojdie proaspata sau 1plic drojdie uscata fara gluten
  • 20 g margarina moale
  • 2 galbenusuri
  • arome
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 5 linguri nuca macinata sau migdale
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol drojdia cu putin lapte cald,se rastoarna in robot impreuna cu restul ingredientelor si se proceseaza 30min

Se imparte compozitia in doua tavi,deasupra se pune amestecul de albus doar cat se desface fara sa fie spuma,cu nuca si cacao,se marmoreaza cu furculita,se acopera tavile cu un prosop de bucatarie si se lasa 30min sa creasca

Dupa acest timp se ung cu galbenus si la cuptor vor sta 40-50min la foc mediu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors