Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

Azi avem la masa o minunatie de chifle cu continut scazut de gluten, gustoase si potrivite atat pt cei mari, cat si pt cei mici Iar variantele combinatorii, sau de servire sunt, practic, inepuizabile :)

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2/3 cana faina grau integral
  • 2/3 cana faina de malai (este unul din tipurile de faina fara gluten care se gaseste rapid si este ieftin)
  • 1 cana faina alba
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 1 cub telemea
  • 50 gr unt topit
  • 3 linguri ulei
  • vedreturi uscate (eu am pus cimbru, busuioc si patrunjel)
  • cateva fire patrunjel proaspat

Mod de preparare

Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea). Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai (aceasta din urma da o culoare frumoasa, usor galbuie, aluatului). Am pus si verdeturile uscate, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, iar la sfarsit am adaugat faina alba. Am framantat aluatul, pana s-a format o bila elastica, am acoperit cu un prosp si am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent. Dupa ce si-a dublat volumul, am format 8 bile (chiflele) si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns chiflele cu putin ou batut si am mai presat patrunjel uscat (pt. contrast). Am dat la cuptor, la foc mediu, pana au trecut testul scobitorii.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit pe un gratar de lemn.
Au iest foarte aromate si gustoase, chiar piticul meu s-a declarat incantat, ceea ce e o maaaare victorie!
Enjoy!

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors