Hummus libanez

In perioada postului hummusul este o minunata sursa de proteina vegetala, dar si un preparat gustos si sanatos care va completa perfect meniul meselor de sarbatori.

Portii
6
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g naut uscat
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 5 catei de usturoi
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Nautul uscat se pune la inmuiat, peste noapte in apa rece iar dimineata se fierbe in apa cu putin bicarbonat, pentru a grabi fierberea. Cand nautul este fiert si racit punem boabele intr-un blender si adaugam pasta de tahini, ulei, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, sare si putin din apa in care a fiert nautul. Dam la blender pana obtinem o pasta fina pe care o asezam pe un platou festiv.

Pe suprafata hummusului turnam putin ulei de masline, apoi decoram cu patrunjel proaspat tocat si boia de ardei.Se serveste cu rosii, castraveti sau masline Kalamata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide