Urzici cu hrean

Zici primavara automat apar si urzicile, un deliciu de primavara. Reteta usoara de primavara.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca 500-600 g urzici
  • 2 cepe
  • sare
  • hrean
  • 40 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe foc o oala cu apa si sare,cand a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam cca 15 min sa fiarba,le scoatem si le punem in blender impreuna cu 2 cepe si un pic de zeama.Omogenizam totul si adaugam sare dupa gust.Separat desfacem o lingura si jumatate de faina cu zeama in care am fiert urzicile,incingem cca 40 ml ulei si trecem prin sita faina diluata,ca sa nu faca cocoloase,amestecam bine si adaugam si urzicile omogenizate,lasam sa fiarba la foc incet cca 15 min. Se servesc calde cu mamaliguta si hrean.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors