Supa de mazare cu leurda si busuioc - pregatita cu blenderul Oster

O supa lejera, perfecta pentru acest inceput de primavara. Ajutorul meu de nadejde a fost si de aceasta data blenderul performant Oster Classic Chrome.

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 gr. mazare verde proaspata, sau congelata
  • -1 gramajoara de leurda
  • -1/2 caserola frunze de busuioc
  • -1 legatura de ceapă verde'
  • -1 cartof dulce
  • -ulei de măsline
  • -2 cani supa de legume
  • -sare si piper
  • Topping: -150 gr. rosii cherry
  • -ulei de măsline
  • -1 cățel de usturoi
  • -sare si piper
  • -2 crengute de Cimbru
  • Decor: -frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

1. Spălăm mazarea proaspătă sub jet de apa rece si o scurgem bine de apa. 2.Leurda o curățam de impuritati si o spălăm bine sub jet de apa rece.O punem la scurs. 3. Cartoful il curatam de coaja si il taiem in cubulete. 4. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim ceapa tăiată rondele fine. 5. O lăsăm pana se inmoaie si apoi adăugăm mazarea si leurda. 6. Parlim totul 1 minut apoi adaugam cartoful, supa de legume, sare si piper după gust. 7. Acoperit oala cu un capac si lasam sa fiarbă la foc iute până mazarea si cartoful sunt fierte. 8. Oprim focul, luam oala de pe foc si rasturnam totul in blenderul performant Oster Classic Chrome. 9. Punem busuiocul intreg si mixam la viteza mica 1 minut, apoi alte 2 minute la viteza foarte mare. 10. Cand este gata punem supa crema deoparte, la cald.


*Pregătim topping-ul; 1. Punem uleiul de masline intr-o tigaie si il infierbantam. 2. Adaugam crengutele de cimbru, usturoiul ras si roșiile cherry tăiate in sferturi. 3. Condimentam cu sare, piper si lasam tigaia la foc iute pana lichidul scade si rosiile sunt frumos prajite. 4. Scoatem din tigaie crengutele de cimbru, le aruncăm si apoi tragem tigaia deoparte.


*Pregatim supa pentru servire; 1.Turnam supa crema in boluri, farfurii etc...si deasupra punem cate 1-2 linguri topping de rosii. 2. Decoram cu frunze proaspete de busuioc si servim fierbinte alaturi de pâine prajita. Poftă mare va doresc!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce