Imi place tare mult aceasta supa pentru culoarea sa minunata, pentru gustul specific de dovleac, gustul dulceag al cartofului dulce si pentru nota sa asiatica data de laptele de cocos.
Curatati legumele, tocati-le bucati potrivite si lasati-le deoparte. Intr-o oala incapatoare incingeti uleiul de dovleac, adaugati usturoiul tocat marunt, esalota si ardeiul iute tocat marunt. Caliti totul pentru 1 minut, avand grija sa nu ardeti usturoiul. Adaugati dovleacul, cartoful dulce si morcovul, turnati pe deasupra supa de legume sau apa si lasati sa fiarba pana ce legumele sunt moi si patrunse. Turnati amestecul in blenderul Oster si pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina. Turnati laptele de cocos si mai pulsati blenderul de cateva ori. Turnati supa inapoi in oala si aduceti din nou la punctul de fierbere. Potriviti de sare si piper. Turnati supa in boluri si serviti cu seminte de dovleac prajite. Pe deaupra picurati ulei de dovleac.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post