In perioada aceasta gasim in mai toate pietele napi deliciosi! Desi nu este cunoscut de multa lume, napul constituie o leguma excelenta in mancaruri si supe. La o supa crema se potriveste de minune, mai ales cand nu dorim sa folosim cartof.
Curatati napii si prazul, morcovul si tijele de telina, spalati sub jet de apa rece, tocati-le cubulete. Intr-o oala incapatoare incingeti uleiul de masline, adaugati salvia, prazul si usturoiul curatat si tocat marunt, caliti pret de 1 minut pana ce se inmoaie usor. Adaugati morcovul, telina, prazul si napii, sotati totul timp de 2 minute. Turnati supa de legume peste legumele din oala si lasati sa fiarba pana ce toate legumele devin moi. Turnati compozitia in blenderul Oster si pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina si matasoasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Turnati supa in boluri si garnisiti cu crutoane de paine. Pe deasupra picurati ulei de masline. Pentru crutoanele de paine: luati 3 felii de paine taraneasca, tocati-le cubulete, presarati peste ele sare si piper dupa gust, picurati o lingura de ulei peste bucatile de paine, amestecati bine. Puneti crutoanele intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru 10 minute.
O prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...
Prajitura cu mascarpone si zmeuraReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce