Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o gasesc insa intr-o supa crema de morcovi, mere si ghimbir. Si explicatia e simpla: morcov si supa crema, adica tot ce-mi doresc intr-o zi cand ajung acasa infrigurata. Dulceata morcovilor si a merelor, iuteala placuta a ghimbirului, nu fac decat sa ma binedispuna. Iar putina menta proaspata si fierbinteala unui ardei iute intregesc savoarea acestei supe creme de legume. Rapida si ieftina, mi se pare o combinatie perfecta de gust.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g de morcovi curatati si spalati
  • 2 mere medii spalate
  • o ceapa medie spalata
  • 3 linguri cu ulei
  • o bucata de 2-3 cm de ghimbir, curatat
  • un ardei iute spalat
  • cateva frunze de menta, spalate
  • un varf de lingurita cu nucsoara rasa
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 litru de apa sau de supa de legume calda

Mod de preparare

Taiem ceapa in bucatele mici. Taiem morcovii in rondele subtiri. Curatam semintele ardeiului iute si il tocam marunt (ne spalam foarte bine pe maini dupa ce terminam!) Radem ghimbirul pe razatoarea mica. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si o calim 2-3 minute. Punem rondelele de morcov, ghimbirul ras si ardeiul iute, amestecam si calim cam 5 minute. Turnam apa calda sau supa de legume si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi. Intre timp tocam marunt menta. Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete. Cand morcovii sunt moi, cam dupa 15-20 de minute, punem in cratita cubuletele de mar. Amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin. Turnam supa de legume in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixam pana cand obtinem o crema fina. Presaram deasupra nucsoara rasa si condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam, gustam si punem menta tocata. Servim calda, cu crutoane.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce