Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o gasesc insa intr-o supa crema de morcovi, mere si ghimbir. Si explicatia e simpla: morcov si supa crema, adica tot ce-mi doresc intr-o zi cand ajung acasa infrigurata. Dulceata morcovilor si a merelor, iuteala placuta a ghimbirului, nu fac decat sa ma binedispuna. Iar putina menta proaspata si fierbinteala unui ardei iute intregesc savoarea acestei supe creme de legume. Rapida si ieftina, mi se pare o combinatie perfecta de gust.
Taiem ceapa in bucatele mici. Taiem morcovii in rondele subtiri. Curatam semintele ardeiului iute si il tocam marunt (ne spalam foarte bine pe maini dupa ce terminam!) Radem ghimbirul pe razatoarea mica. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si o calim 2-3 minute. Punem rondelele de morcov, ghimbirul ras si ardeiul iute, amestecam si calim cam 5 minute. Turnam apa calda sau supa de legume si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi. Intre timp tocam marunt menta. Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete. Cand morcovii sunt moi, cam dupa 15-20 de minute, punem in cratita cubuletele de mar. Amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin. Turnam supa de legume in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixam pana cand obtinem o crema fina. Presaram deasupra nucsoara rasa si condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam, gustam si punem menta tocata. Servim calda, cu crutoane.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post