Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster

Dovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa excelenta de potasiu si mangan, vitaminele B1, B6 si C. E lesne de inteles de ce supa crema de dovlecei este motivul pentru care te grabesti spre casa, catre o cina calda si delicioasa. Nu se prepara greu si este o supa de legume usoara si plina de vitamine, foarte potrivita in sezonul de primavara-vara. Servita la pranz, cu crutoane din paine integrala, supa crema de dovlecei este satioasa si la indemana oricui.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovleci mici spalati
  • o ceapa curatata si spalata
  • un morcov curatat si spalat
  • o radacina mica de telina curatata si spalata
  • o legatura de patrunjel spalat
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 litru de apa sau supa de legume calda

Mod de preparare

Taiem ceapa in bucati mari. Taiem morcovul in rondele groase. Taiem telina in cuburi mari. Taiem dovleceii in bucati mari. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul de masline. Punem ceapa, morcovul, telina si dovleceii. Amestecam si calim timp de 10 minute. Turnam apa sau supa de legume calda cat sa acoperim toate legumele. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam sa fiarba timp de 15-20 de minute. Tocam marunt patrunjelul. Cand legumele devin moi, inchidem aragazul si lasam supa sa se racoreasca. Pregatim blenderul Oster Classic Chrome, in vasul caruia punem legumele impreuna cu zeama in care au fiert si mixam. Adaugam patrunjelul tocat in blender si continuam sa mixam pana cand terminam de pasat toate legumele. Pregatim aragazul si rasturnam supa crema de legume inapoi in oala. Adaugam zeama de lamaie si condimentam cu piper macinat si sare. Amestecam si lasam supa crema sa clocoteasca 1-2 minute, gustam, condimentam daca mai este nevoie si inchidem aragazul. Servim calda, cu crutoane (din paine integrala).

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Reteta de file de peste alb la cuptor in felii de costita afumata (fie ca folosim scorpie de mare, cod sau merluciu) este o...

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce