Supa crema de conopida si legume de post este o reteta delicioasa de supa crema potrivita atat pentru perioada postului cat si pentru cei mici.
Conopida si morcovul taiat rondele mai mari, se pun intr-o tava, se stropesc cu putina margarina topita sau ulei de masline si se dau la cuptor aprox 15-20 min.
Intre timp taiam ceapa si o punem in putin ulei la calit, cand ceapa s-a inmuiat adaugam cateii de usturoi striviti un pic cu lama cutitului, si le mai lasam sa-si imbarlige aromele 1 min.
Adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 5-6 cani de apa, acoperim si lasam 15 min sa fiarba la foc potrivit.
Cand morcovul si conopida s-au rumenit se adauga peste cartofi, se mai lasa totul inca 15 min.
Se strecoara si toate legumele, in afara de morcov, se paseaza (daca vreti supa colorata puteti pasa si morcovul) apoi se aduga peste zeama, se amesteca, se pune sare dupa gust si se mai da un clocot dupa care se stinge focul.
Se presara un mot de marar, se lasa sa-si traga sufletul apoi se serveste cu, crutoane si daca vreti cu smantana.
E foarte buna supita nu are cum sa nu placa cuiva!
Reteta de supa crema de conopida de post a fost propusa de paula-h pe forum culinar.
Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce