Este o supa foarte aromata, delicioasa si se poate prepara in orice anotimp, in special toamna si iarna. Insa la fel de bine o putem prepara si primavara, intrucat ne putem ajuta de ciupercile deshidratate. Blenderul Oster Classic Chrome isi face treaba de minune in prepararea acestei supe si confera supei o consistenta matasoasa.
Pentru inceput, puneti la hidratat hribii uscati in 2 cani de apa fierbinte pentru 20 de minute. Nu aruncati apa! Porniti cuptorul la 180 grade Celsius, puneti nucile intr-o tava si dati tava la cuptorul incins pentru 7-8 minute pana ce nucile sunt coapte. Scoateti tava din cuptor, inchideti cuptorul si lasati nucile deoparte sa se raceasca. Curatati ciupercile champignon si tocati-le feliute. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o oala incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa tocata si usturoiul si sotati pret de 1 minut, avand grija sa nu ardeti usturoiul. Adaugati ciupercile champignon si caliti-le pret de 2 minute pana incep si isi lasa apa. Adaugati ghebele si hribii hidratati impreuna cu crengutele de cimbru si crenguta de rozmarin. Turnati apa sau supa de legume impreuna cu apa folosita la hidratat hribii. Lasati sa fiarba pe foc timp de 15 minute pana ce toate s-au patruns bine. Turnati continutul oalei in blenderul Oster si poriniti-l pentru 10-20 de secunde pana obtineti o supa crema matasoasa si delicata. Potriviti de sare, piper si nucsoara dupa gust. Turnati supa in boluri sau cani si garnisiti cu ghebe, nuci coapte si crengute de cimbrisor .