Va propun o ciorbita pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Merge de minune calda cand este frig afara, iar vara cand este foarte cald servita rece,este o minunatie. Este ideala in zilele de post, dar o putem drege cu un ou si rezulta o minunatie de ciorbita.
Spalam loboda bine sub jet de apa rece,apoi o taiem fideluta. Ceapa se curata, e spala si se taie rondele. Punem ceapa la calit, apoi cand s-a inmuiat adaugam loboda si mai lasam cateva minute. Completam cu apa si lasam sa fiarba,la foc potrivit. Cand loboda s-a fiert se adaugam orezul spalat in mai multe ape. Lasam ciorba pe foc, pana cand orezul este bine fiert. Separat fiebem borsul si il adaugam in oala. Putem prepara ciorba si fara bors. Este la fel de gustoasa. Adaugam pasta de tomate si mai dam cateva clocote. Leusteanul bine spalat se taie marunt. Cand ciorba este gata, oprim focul si adaugam leustean verde deasupra. Servim ciorba calda,dar este o minunatie si rece.