Ciorba de fasole

Ciorba taraneasca de fasole cu paine prajita, pentru un pranz de Post.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie
  • 1 lingurita de bulion
  • patrunjel proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole, se adauga cam 3 litri de apa. Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust. Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii, se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se serveste cu paine prajita.

Pofta Buna!

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce