Ciorba de fasole

Ciorba taraneasca de fasole cu paine prajita, pentru un pranz de Post.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie
  • 1 lingurita de bulion
  • patrunjel proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole, se adauga cam 3 litri de apa. Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust. Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii, se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se serveste cu paine prajita.

Pofta Buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce