Tocanita de legume cu urzici proaspete-reteta de post

retete usoare de primavara

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. cartofi noi
  • 600 gr. ciuperci pleurotus
  • 1 castron mare de urzici vii
  • 3 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 mix de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1 lingurita leustean uscat
  • 4-5 foi de dafin
  • 2 linguri mari pasta de tomate
  • 2 linguri bulion de gogosari
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se clatesc urzicile vii, se pun la fiert cu putina apa, se trag un clocot si se opreste focul, se lasa cam cinci minute in apa, apoi se clatesc cu apa rece. Se toaca si se pot folosi la pregatirea mancarurilor.

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in ulei, se lasa sa ajunga translucida dupa care se adauga mixul de gogosari, morcovii tocati si se lasa pret de cinci minute sa se patrunda, dupa care se adauga ciupercile pleurotus taiate in bucati mari. Se lasa totul la foc potrivit pana cand se patrund bine ciupercile asa nu se vor innegri la fiert.

Se toarna apa peste legumele prajite, se pun cartofii taiati cuburi, se adauga condimentele, sare si se lasa la fiert pana cand sunt fierte toate legumele.

Se adauga urzicile fierte si tocate, bulionul de gogosari, pasta de tomate si se dau cateva clocote, dupa care se opreste focul.

Se pot servi cu ardei iuti la borcan.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce