Spagetti cu ciuperci in sos

SPAGETTI CU CIUPERCI ÎN SOS

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. spaghetti
  • 10-15 ciupercuţe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1/2 ardei gras
  • 1 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă de piper
  • 70 ml ulei
  • 100 ml bulion
  • 200 ml apă

Mod de preparare

Spagetti cu ciuperci in sos este o mancare de post cu paste delicioasa si consistenta. Pastele (spaghetti) se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Ciupercile se spală, se taie în 2 si apoi in bucăţi de aprox.3 mm lăţime, ceapa curăţată se taie solzişori, morcovul şi pătrunjelul se curăţă şi se dau pe răzătoare, ardeiul se taie fâşii sau cubuleţe. Se pune uleiul într-o cratiţă se adaugă ceapa şi se lasă până se înmoaie apoi, se adaugă ciupercile, morcovul, pătrunjelul, ardeiul şi sarea se acoperă cu un capac până se înmoaie ciupercile apoi se toarnă peste ele 200 ml de apă, lăsăm să fiarbă aprox. 15 minute apoi se adaugă bulionul şi piperul, se mai lasă pe foc mic 5-10 minute apoi se adaugă frunzele de patrunjel tăiate mărunt şi se opreşte focul, ciupercile cu sos sunt gata. Peste pastele scurse de apă se aşează ciupercile în sos şi se servesc calde.
POFTĂ BUNĂ!


Spaghetele cu ciuperci in sos se servesc calde.

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica