Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje.
Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje, variaţi cantitatea de legume în funcţie de preferinţele dumneavoastră şi de cantităţile pe care le aveţi la îndemână.
Puteţi varia reţeta adâugând spre exemplu: mazăre, fasole verde,boabe de porumb din conservă, ori năut, salată verde tăiată fideluţă, etc.
Dar să începem prepararea.
Fierbeţi toate legumele întregi în apă cu sare şi boabe de piper.
Scurgeţi-le şi cât sunt încă fierbinţi, tăiaţi-le mărunt.
Până ele se răcesc, preparaţi maioneza.
Punga de pufuleţi se pune în blender, adăugaţi 100 de ml. de apă la temperatura camerei, porniţi blenderul la turaţia cea mai mică şi adăugaţi prin picurare uleiul. Atenţie, ca orice maioneză şi aceasta se poate tăia, deci blenderul încet, ulei pic cu pic!
La final, turnaţi maioneza peste legumele aşezate într-un bol de mixaj, omogenizaţi bine şi cam atât.
Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti serviţi ca un fel principal la gustarea de la ora zece, acompaniată de o salată de sfeclă ori păpădie,lăptucă etc. şi cu un pahar de vin sec lângă. Neapărat pîine proaspătă !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post