Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat rețeta Piure de cartofi cu spanac și leurdă.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piure de cartofi cu spanac și leurdă:
  • 500 gr cartofi albi
  • 1 linguriță sare
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1 linguriță ierburi italiene
  • 150 gr frunze de spanac
  • 1 legătură leurdă
  • Pentru sos:
  • 400 gr sos de roșii
  • 150 gr zacuscă de legume
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.

Înlăturăm spuma care se formează când încep să fiarbă și adăugăm o linguriță de sare.Între timp, ne ocupăm și de spanac.

Punem puțină apă la fiert cu un vârf de linguriță cu sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.

Când atinge punctul de fierbere adăugăm frunzele de spanac bine spălate și le opărim pentru 4-5 minute.

Le scurgem apoi și le tocăm franjuri, împreună cu frunzele de  leurdă, clătite sub jet de apă rece.

Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm adăugând și ierburile italiene( de la Delikat am eu).

Amestecăm în piureul de cartofi și franjurile de spanac și leurdă, cât acesta este fierbinte.

Pentru sos, amestecăm zacusca cu sosul de roșii și puțină supă de la cartofi și le fierbem împreună pentru 3-4 clocote.

Servim piureul de cartofi cu spanac și leurdă împreună cu sosul de roșii și zacuscă, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce