Panzanella

Panzanella este o reteta de salata cu paine, potrivita pentru perioada postului, aromata din cauza busuiocului. Salata poate fi servita cu succes ca si fel principal de mancare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g paine alba mai veche
  • 8 linguri ulei de masline
  • 700 g rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri otet alb
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Puneti ardeii cu coaja in sus, pe un gratar cu folie de aluminiu si prajiti-i la foc moderat pana cand li se innegreste coaja.

Intre timp taiati rosiile in sferturi, scoateti pulpa si puneti-o intr-o sita deasupra unui vas, ca sa nu pierdeti sucul. Stoarceti cu lingura ca sa obtineti cat mai multa zeama, iar sferturile de rosii puneti-le deoparte.

Amestecati uleiul, otetul si usturoiul cu sucul de rosii si asezonati dupa gust cu sare si piper. Cand s-au racit ardeii, decojiti-i si puneti-i intrun vas alaturi de sferturile de rosii, ceapa taiata rondele, feliile de paine, maslinele si busuiocul tocat.


Adaugati sosul si amestecati ingredientele inainte de a servi panzanella.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce