Mancare de primavara cu masline si mazare

Un pranz usor si sanatos cu mancare de masline si mazare, alaturi de salata de legume si paine prajita.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe mici
  • 1 morcov taiat rondele
  • 200 g masline slab sarate
  • 100 g mazare
  • 2 frunze de dafin
  • o jumatate de lingurita delikat
  • un varf de lingurita sare
  • un varf de lingurita piper
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa
  • 2 linguri de bulion
  • Pentru decor:
  • cateva felii de lamaie si frunzulite de patrunjel proaspat.

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute. Cand scade apa, adaugam maslinele si mazarea si mai adaugam apa, cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute. Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare, 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi, punem o lingurita cu faina, intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se ia focul. Se decoreaza cu patrunjel proaspat si cateva felii de lamaie. Se serveste cu salata de legume si paine prajita. Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/mancare-de-primavara-cu-masline-si.html

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce