Iahnie de fasole de post

Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga zarzavatul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr fasole
  • 200ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg pasta bulion
  • 1capatana de usturoi

Mod de preparare

Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert.
Cand fasolea este aproape fiarta (boalele sunt moi) se adauga zarzavatul taiat sau ras si se tine pe foc pana este bine fiert. Se strecoara si se pune intr-un vas la racit.
Se freaca cu lingura de lemn pana ce devine o pasta omogena. La frecare se adauga usturoiul pasta, ulei si apa in care a fiert fasolea ca aceasta sa nu devina prea tare. Dupa frecare se aseaza aceasta intr-o farfurie.
Intr-o tigaie se prajeste o ceapa care se stinge cu o lingura de bulion. Acest rantas se pune deasupra fasolei.


Iahnia de fasole se serveste cu muraturi si mamaliga.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors