Galbiori cu sos de rosii

Ador galbiorii pentru mirosul lor inconfundabil. In drumul de intoarece de la Sovata am gasit pe marginea soselei galbiori de padure . Am luat cativa in palme si i-am mirosit, un miros divin ,unic . Vazut ,placut ,cumparat. Ajunsa acasa am si pregatit o parte din ei cu ce avem prin frigider . I-am pregatit cu rosii si oregano si i-am servit alaturi de un piure de cartofi. O mancarica satioasa si rapida .

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -0.5 kg galbiori bine spalati
  • -3 catei usturoi
  • -1 rosie mare (aprox 200 gr )
  • -sare
  • -piper
  • -o lingurita oregano maruntit
  • -o lingura ulei

Mod de preparare

Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs. Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am lasat la foc mic pana cand au lasat ei apa . Am pus usturoiul pisat si rosia decojita si taiata destul de mare . Lasam sa scada sosul si sa se gateasca bine . Asezonam cu sare si piper , amestecam de cateva ori si oprim focul . Deasupra presaram oregano uscat . Servim cald alaturi de cartofi, orez sau mamaliga.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce