Fasole batuta cu turte pe plita

Ca la bunica

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gfasole
  • 4 buc. ceapa
  • 1 catel usturoi
  • sare dupa gust
  • gogosari pentru ornat
  • 1 buc. cartof

Mod de preparare

Fasolea se spala, se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se scurge de prima apa si se pune la fiert in alta apa impreuna cu un cartof curatat si spalat (un mic secret pentru a reduce efectul gazelor, el se lasa in apa circa 30 min.).

Intre timp se curata ceapa, se taie marunt, se caleste in uleiul bine incins.

Cand fasolea este fiarta se introduce in robotul de bucatarie impreuna cu usturoiul pisat si ulei.

Fasolea se pune pe un platou si se decoreaza pe deasupra cu ceapa prajita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce