Dovlecei umpluti la caserola

Dovlecei umpluti la caserola e o reteta de post, aspectuoasa si delicioasa, servita cu ocazii speciale.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei medii
  • 250g fasole fiarta
  • 2 catei usturoi
  • O jumatate ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • Busuioc
  • Maghiran
  • Sare
  • Piper
  • pentru sos:
  • 1 cutie rosii
  • Sare
  • Piper
  • Verdeturi
  • 1 ceapa mica
  • 250g suc de rosii (bulion)

Mod de preparare

Dovlecei umpluti la caserola e o reteta de post, aspectuoasa si delicioasa, servita cu ocazii speciale.

Se spala dovleceii si se scobesc cu grija, cu un cutit si lingurita. Pulpa inlaturata se toaca si se pune intr-un bol. Se adauga fasolea fiarta, ardeiul, sarea si piperul, si o parte din verdeata tocata, si se amesteca bine. Cu amestecul obtinut se umplu dovleceii si se pun intr-un vas pentru cuptor. Se amesteca toate ingredientle pentru sos  si se toarna in caserola, penste dovlecei. Se acopera vasul si se da la cuptorul preincalzit, la 190C, pentru 45-50 min, sau pana se rumeneste umplutura.


Se poate servi cu un sos de rosii cu usturoi si busuioc.

 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors