Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi este o mancare de post delicioasa. Se spală conopida, se desface în bucheţele, se fierbe în apa cu sare.
Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi este o mancare de post delicioasa. Se spală conopida,se desface în bucheţele, se fierbe în apa cu sare,când este fiartă se scurge foarte bine de apă . este bines a fierbem conopida cu 1-2 ore înainte .Când ne apucăm de preparat conopida pane punem la fiert în apa cu sare cartofii pentru piure ,ca să fie gata fierţi pe când este prajită conopida.
Amestecăm făina cu sarea, piperul şi muştarul, apoi adăugăm apa pănă obţimem o compoziţie omogenă de consistenţa celei pentru clătite .
Dăm fiecare bucheţel de conopidă prin făină şi apoi prin compoziţia preparată şi o punem la prăjit in ulei încins. Se rumeneşte pe ambele părţi şi apoi se scoatedin tigaie şi se aşează pe un şerveţel pentru a se scurge de ulei.se acoperă pentru a se menţine caldă până pregătim piureul,
Scurgem apa de pe cartofi îi pisăm foarte bine adăugăm uleiul de măsline amestecăm până se încorporează uleiul si piureul este gata pentru a fi servit alături de conopida pane.
POFTĂ BUNĂ!
Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi se serveste cald.