Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla le-am facut prima data, combinand ce ingrediente aveam prin casa. :) Mi-a placut ce a iesit. Pofta buna!
Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade.Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc.
Spalam si curatam legumele.
Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare.
Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.
Calim ceapa in putin ulei, adaugam telina si apio, apoi morcovii, saram si amestecam din cand in cand.
Adaugam ciupercile, asezonam cu piper, aruncam si frunzele de dafin, amestecam, punem leurda tocata, stingem cu putina apa si lasam sa fiarba la foc moderat.
Amestecam amidonul cu mustarul si cu laptele de soia, turnam peste legume, si lasam sa se ingroase amestecand in continuu.
Scoatem frunzele de dafin si blendam putin, pana sosul devine cremos.
Dupa ce s-au racorit cartofii si sfecla coapte,le curatam, le dam pe razatoare si le amestecam cu spanacul si ceapa tocate marunt. Potrivim gustul de sare si amestecam cu pesmet.
Formam chiftelutele si le prajim in ulei incins, pe ambele parti.
Se poate servi atat cald cat si rece. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce