Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g bulgur
  • 2 ardei capia
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura mare leurda
  • 1 cartof dulce
  • 1 gulie
  • sare
  • piper
  • pudra de curry
  • 4-5 bucati de soia
  • boia dulce
  • pesmet

Mod de preparare

Se pune intr-o oala apa cu sare la fiert.

Cand incepe sa fiarba apa se adauga bucatile de soia si se lasa la foc mic pana ce se inmoaie.

Intre timp se curata legumele, se toaca ardeiul, ceapa si leurda iar gulia si cartoful se dau pe razatoare.

Dupa ce se inmoaie bucatile de soia se pun la scurs.

Intr-o cratita incapatoare se caleste ceapa, ardeiul si leurda.

Se adauga sare, piper, curry, bulgurul si se acopera cu apa.

Se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Bucatile de soia se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce, se dau prin pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins.

Se scot pe prosop de hartie.

Cand este fiert bulgurul se adauga cartoful dulce si gulia, se potriveste gustul de sare si piper, se amesteca si se mai lasa circa 5 minute pe foc.

Se serveste cu snitele si cu pofta!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala