O delicioasa budinca de cartofi cu vinete ideala in zilele de post.
1. Cartofii curatati de coaja se taie in rondele de cca. 5 mm grosime.
2. Vanata spalata se taie in rondele potrivite.
3. Ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
4. Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc si curata de pielite, apoi se toaca marunt.
5. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
6. Se incinge uleiul in tigaie si se rumenesc putin cartofii, se adauga o canita de apa si se fierb la foc mic circa 10 minute.
7. Vinetele se presara cu sare si se rumenesc apoi pe toate partile In putin ulei, incins intr-o alta tigaie.
8. Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se inabusa ceapa si usturoiul tocat, se adauga rosiile tocate si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa preferinta, acest sos poate fi condimentat in varianta dulce-acrisoara, adaugand putin zahar.
9. Legumele se dispun apoi, in straturi, intr-un vas termorezistent: intai se pun rondelele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat, apoi se toarna sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete.
10. Se introduce la cuptor (incalzit in prealabil la o temperatura medie - 200 de grade) si se coace circa 15 minute.