Tort Lela

Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.

Portii
18
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua mari;
  • 5 linguri zahar;
  • 5 linguri faina;
  • 4 linguri nuca;
  • 1 plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri zahar;
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • pentru crema de fructe de padure:
  • 1 pachet crema de fructe de padure Dr.Oetker
  • 250 ml lapte;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 3 linguri zahar;
  • esenta de vanilie Dr. Oetker
  • pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida;
  • Ciocolata alba pentru litere;
  • Flori de napolitana;
  • Confetti de zahar

Mod de preparare

Literele de ciocolata alba:

Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.

Blatul:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor aprox 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.

Decorul:

Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului. Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare. Cremele care au ramas se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in posul de ornat alternativ crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului. Pe deasupra se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!

Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors