Tort insiropat, cu krant

Pentru un Pasti exotic!

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • un praf de sare
  • sirop:
  • sirop de la un compot de ananas si un pahar de sirop din coacaze
  • crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de dulceata de coacaze
  • 1 plic (10g ) gelatina
  • bucati de ananas din compot
  • bine scurse de sirop
  • kranțul:
  • 200 g miez de nuca prajitit si maruntit
  • o cescuta de zahar
  • 2 oua
  • decor:
  • biscuiti cu lapte si jeleu

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic, apoi se incorporeaza si faina. Se toarna in forma de tort cu inel detasabil cu diametrul de 24 cm. Se tapeteaza cu hartie pentru copt inante, apoi se da cca. 20 minute la copt, 5 minute la foc iute, apoi la foc moderat. Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca bine si se taie pe orizontala in 2 discuri egale ca grosime.

Se insiropeaza primul disc asezat in forma, cu siropul de ananas, se asaza biscuitii pe marginea formei, cu jeleul spre exterior, apoi se asaza crema obtinuta din smantana pentru frisca mixata pana se intareste, amestecata cu dulceata de coacaze, apoi se adauga ananasul scurs bine si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se fixeaza deasupra cremei si cel de-al 2 lea disc de blat insiropat cu siropul de coacaze. Se lasa la rece cel putin 2 ore. Se caramelizeaza zaharul, apoi adaugam miezul de nuca maruntit. Dam craticioara de pe foc si adaugam ouale batute, amestecand in continuu pana la o omogenizare perfecta. Kranțul fierbinte il intindem deasupra prajiturii care este inca in forma. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, inainte de a-l scoate din forma.

Pofta buna!!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce