Tort Iepuras

Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi :)

Portii
14
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru cele 2 blaturi:
  • 5 ouă + 1 albuş
  • un varf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri făină
  • un plic praf de copt
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 300 ml
  • 2 lingurite esenţă rom
  • 2 linguri zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • pentru cremă:
  • 20 g ciocolată albă
  • 20 g ciocolată cu lapte
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguriţe cafea solubilă (ness)
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • 1 lingură zahăr pudră
  • pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Fire de zahăr şi flori de napolitană Dr.Oetker
  • Rulouri de napolitană cu cremă de alune
  • Zahăr colorat roz pentru urechiuşe

Mod de preparare

Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în cuptor (sau se coc pe rând). Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 10 minute. Se lasă la răcit.

Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

Pentru cremă:

Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă, nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită ciocolatei.

Decor şi asamblare: se taie fiecare pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează urechile, iar ce rămâne va fi funda.

Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă.

Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor. Se ornează iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de zahăr.

Porţii: 14

Diametrul formei de copt: 17cm

Timp total: 2h 30min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/tort-iepuras.html

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors