Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de roscove si umplura de mere

Inspiratie si gust!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat fraged tarta:
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 250 g margarina
  • un praf de sare
  • 2 -3 linguri pudra de roscove
  • Umplutura:
  • 5 mere mari galbene
  • un praf de scortisoara
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbensurile. Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar.

Se mixeaza bine, apoi aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan, se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.

Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator.

Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mare ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.

Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara. Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intinsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem rulade, le asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc. Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors