Savarine cu spuma de coacaze

Un desert delicios!!

Portii
5
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca 10 buc:
  • 100 g amidon din porumb
  • 160 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 2 cescute de zahar
  • 1 esenta din rom
  • spuma de cocaze;
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura dulceata de coacaze

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina cu amidonul, apoi se incorporeaza in amestec, alternand cu laptele caldut. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se ung formele de savarine cu ulei, apoi se pune din aluatul crescut, lasand gol de un deget in forma. Se da primele 5 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi se lasa cca 20 minute la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.

Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom. Se prepara spuma mixand frisca lichida pana capata consistenta. apoi adaugam smantana si la urma dulceata.

Se insiropeaza savarinele coapte si racite, se taie capacelul in partea de sus, apoi cu ajutorul unui pos, se umple cu spuma de coacaze. Se servesc dupa ce stau o ora la rece.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce