Rulouri in mantie aromata cu legume in aspic

Un preparat sofisticat, usor de preparat !

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi subtire de porc (iepure)
  • 300 g amestec de legume congelat(dupa preferinta)
  • un plic de gelatina
  • ulei de masline
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • 1 lingurita de amestec uscat de condimente
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 2 linguri de fulgi de mei
  • 1 galbenus de ou
  • 2 morcovi tineri
  • 2 ardei kapia prajiti, curatati si taiati marunt
  • 3 linguri de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cateva masline Kalamata

Mod de preparare

Preparam legumele in aspic astfel: in apa clocotita cu sare fierbem 10 minute legumele congelate, apoi le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Se scurg bine, apoi se dau cu un praf de sare, se adauga sucul de lamaie, ulei de masline, cateva rondele de masline. Se impart legumele astfel pregatite in forme din silicon pentru briose sau savarine, se imparte si zeama lasata proportional.

Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata.

Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de plastic. Se sareaza, condimenteaza si apoi se presara cascaval ras, ardeiul prajit si feliat si la capat se pune cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare, se ruleaza strans, se prind capetele cu scobitori de bambus, se ung cu galbenus, se trec prin fulgi de mei, se presara legumele deshidratate, condimentele uscate si se asaza in tava mai inalta, unul langa altul. Se toarna si un pahar de apa (fara sa acoperim crusta), sare, legumele deshidratate ramase, cateii de usturoi feliati, condimentele si acoperim cu o folie de aluminu. Se da 30 de minute la cuptorul incins inainte, apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos. Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor(scoase din forma) in aspic.

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors