Rulada Primavara

Cateva zile de concediu, Pastele, fetita in vacanta...iata doar 3 motive pentru a sta mai mult in bucatarie si a ma juca cu arome, texturi si culori.

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 leg patrunjel verde
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 1 vf de cutit piper mix macinat
  • 3 lg faina de orez
  • 2 lg amidon Dr. Oetker
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr. Oetker
  • umplutura:
  • 2 cutii crema de branza Grace ( Delaco)
  • 1 vf de cutit piper alb macinat
  • un praf de sare
  • ardei verde
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • masline negre fara samburi
  • sunca feliata

Mod de preparare

Pornesti cuptorul.

Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt . Daca vrei poti, sa o ungi cu putina margarina sau ulei.

Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase , apoi le bati cu mixerul, impreuna cu un praf de sare, pana cand devin spumoase.

In smantana dizolvi praful de copt si adaugi piperul. Acest amestec il torni peste ouale batute si omogenizezi.

Amesteci faina cu amidonul si o adaugi treptat in compozitie.

Torni aluatul astfel obtinut in tava, presari uniform frunzele de patrunjel verde spalate si dai la cuptor pentru 30 de minute. In functie de cuptor, pentru siguranta, verifici cu o scobitoare.

Cand aluatul este copt, rastorni foaia pe un prosop ud si bine stors si rulezi. Lasi sa se raceasca.

Intre timp pregatesti restul ingredientelor: speli ardeii si ii tai cuburi mici; procedezi la fel si cu maslinele; condimentezi crema de branza cu piperul alb si sare.

Cand blatul s-a racit, il derulezi usor si il asezi pe o folie alimentara.

Intinzi crema de branza in strat uniform, apoi presari ardeii si maslinele si asezi feliile de sunca.

Rulezi la loc , strangand usor cu ajutorul foliei si dai la frigider pentru cca 1 ora.

Servesti rulada taiata felii.

Sa aveti pofta!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce