Pulpa de miel la cuptor

Nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste o friptura buna, frageda si aromata. Pentru ca asa a fost aceasta pulpa de miel gatita la cuptor, care a fost chiar si pe placul copiilor.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc pulpa spate de miel
  • cateva coaste de miel
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 150 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • cateva frunzulite de menta

Mod de preparare

Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri.

Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml, ceapa si usturoiul verde taiat rondele, funzele de menta, sare si piper. Se asaza bucata intr-o tava si se maseaza bucata de pulpa pe toate partile cu acest amestec. Se acopera tava cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.

Inainte de a pune tava la cuptor, se mai condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie apoi se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 2 ore, timp in care se mai stropeste cu zeama din tava.

Spre final se indeparteaza folie si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca frumos.

Se serveste alaturi de o garnitura de cartofi sau orice altceva preferati.

Carnea trebuie sa stea la macerat 24-48 de ore.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce