Pulpa de miel la cuptor iese foarte frageda si aromata, o friptura de miel suculenta, perfecta pentru masa de Paste. In plus cat timp este mielul la cuptor, te poti ocupa de alte treburi prin casa.
1. Curatati pulpa de pielite, spalati-o si scurgeti-o de apa.
2. Stergeti-o cu un servet, apoi ungeti-o cu ulei si presarati-o cu sare, piper, cimbru si coriandru macinat.
3. Puneti-o intr-o tava adanca, adaugati vinul, uleiul, foile de dafin, salvia si rozmarinul.
4. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in 3-4 felii groase. Ceapa nu trebuie taiata subtire, se va dizolva pur si simplu din cauza timpului mult petrecut in cuptor, si nu va mai da savoare mancarii de miel.
5. Capatanile de usturoi taiati-le in 2 pe orizontala.
6. Puneti in tava, imprejurul pulpei feliile de ceapa si jumatatile de usturoi cu partea taiata in jos.
7. Puneti si o cana cu apa si puneti tava in cuptorul incins dupa ce ati acoperit-o cu folie de aluminiu.
8. Coaceti pulpa la foc potrivit, pana cand se patrunde bine, aproximativ 2 ore. In ultimele 10 minute de stat la cuptor dati folia de jos ca sa se rumenasca. In acest moment puteti sa o ungeti cu un amestec de ulei de masline, miere si putin mustar, ca sa prinda o crusta delicioasa. O ungeti pe o parte, o lasati 5 minute sau pana e rumena, apoi o intoarceti, o ungeti, o lasati sa se rumneasca.
Pulpa de miel la cuptor se serveste calda. Se poate servi cu sos de hrean.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post