Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 4 oua
  • * 50 g mac
  • * 50 nuca de cocos
  • * 40 g faina
  • * 100 g zahar
  • * un praf de sare
  • * 5 g praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 150 g unt 82%
  • * 4 galbenusuri
  • * 40 g amidon
  • * 1 pastaie de vanilie
  • In plus :
  • * 100 g biscuiti
  • * 50 ml cafea espresso
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 70 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul treptat pana se obtine o bezea.

Se adauga macul, nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25- 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Preparare crema de vanilie:

Intr-un vas se adauga laptele, zaharul si pastaia de vanilie despicata si se pune la fiert la foc mic.

Galbenusurile se amesteca cu amidon si un pic de lapte rece.

Cand incepe laptele sa fiarba, se adauga galbenusurile, amestecand continuu.

Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza treptat untul.

Asamblare si decorare prajitura:

In aceeasi tava se pune blatul de mac si se adauga crema de vanilie.

Se pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea, deasupra se toarna ciocolata topita si se niveleaza.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce