Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

O prajitura delicioasa, fara coacere!

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • forma cu diametrul de 22 cm):
  • 200 g biscuiti maruntiti la robot
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 200 g unt sau margarina topita
  • Crema 1:
  • 150 ml frisca lichida
  • fructe de ananas maruntite si scurse din compot
  • un plic de gelatina(10 g)
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de nes decofeinizat
  • un plic de gelatina
  • intre creme:
  • 200 g piscoturi
  • siropul ramas de la compotul de anans
  • decor mantie krantz:
  • o cescuta de zahar
  • o cescuta de miez de nuca prajita si maruntita
  • 2 oua

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intide in strat uniform in forma cu inel detasabil, presand bine cu dosul unei linguri.

Se mixeaza cele 150 ml frisca lichida pana se intaresc, apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti, apoi se presara deasupra ananasul maruntit si bine scurs. Deasupra se vine cu un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de la compot.

Se mixeaza si cele 200 ml frisca impreuna cu nesul pana se intareste si apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra piscoturilor, apoi se vine iar cu un strat de piscoturi insiropate.

Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si are culoarea cafeniu deschis, se adauga si miezul de nuca si se da de pe foc. Se toarna si se amesteca rapid si continuu, ouale batute, pana se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuci. Se toarna firerbinte deasupra piscoturilor, se niveleaza si se lasa o ora la rece, dar ideal ar fi sa se prepare de seara si sa se lase la rece pana a 2 a zi.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce