Placinta cu vinete si carne de miel este o specialitate nord africana, dar care poate fi usor preparata si la noi. nu e nevoie de ingrediente special
Placinta cu vinete si carne de miel este o specialitate nord africana, dar care poate fi usor preparata si la noi. nu e nevoie de ingrediente speciale. Feliile de vanata se sareaza si se pun deoparte. Ceapa si telina se calesc 3 minute in ulei, se adauga carnea macinata si restul ingredientelor pentru umplutura cu miel apoi se lasa pe foc 20 minute. Feliile de vanata se spala, se sterg cu un servetel de bucatarie si se prajesc in 4 linguri ulei de masline incins. Se scot din tigaie si se pun deoparte. Fusili se fierb cu ulei in apa sarata apoi se lasa la stors. Sosul Béchamel se incalzeste, se adauga cascavalul apoi jumatate din sos se amesteca cu Fusili. Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt iar restul de sos Béchamel se pune deasupra. Se presara parmezan si se coace la 190°C pentru 25 minute.
Se poate servi atat cald cat si rece. Reteta Placinta de vinete a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Din dorinta de a mai folosi din oua si de a obtine un mic dejun rapid, am pregatit aceasta omleta satioasa, gustoasa, cu un...
Omleta la cuptor, cu parmezan si baconIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala