Pasca marmorata ( fara aluat)

Recunosc: nu imi prea place sa framant ( desi ma descurc), motiv pentru care retetele mele vor fi mereu destul de simple si rapide. Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu.

Portii
1
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 6 oua mari
  • 400 g smantana
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar din stevie
  • 10 linguri faina de orez
  • un praf de sare
  • 200 g stafide aurii
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 picaturi esenta de vanilie
  • 3 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru decor)

Mod de preparare

Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase.

Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul.

Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam

bine.

La final adaugam smantana si apoi stafidele.

Stingem praful de copt cu zeama de lamaie si turnam in compozitie, alaturi de esenta de vanilie, omogenizand.

Punem jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt .

In cealalta jumatate adaugam cacaoa si turnam peste cealalta.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 75 de minute ( verificam daca este coapta cu ajutorul unei scobitori).

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce